Plåtprodukter

Bland våra övriga plåtprodukter har vi ett urval av olika behandlingar av materialet. Plåtar för bygg och konstruktion har flera användningsområden och lämpar sig för de flesta projekt.

Varmvalsad plåt

Varmvalsad plåt förekommer i alla former av större konstruktioner och har ett brett användningsområde, exempelvis byggnader, broar och maskiner. Vi erbjuder varmvalsad plåt i de två olika kvaliteterna S235JR och S355J2G3. Båda går att få i olika storlekar. Utöver detta har vi även varmvalsad plåt som är betad och tillverkad i stålkvalitet S355MC. Betningen gör att plåten lämpar sig för vidare ytbehandling som till exempel lackning eller förzinkning.

Kallvalsad plåt

Kallvalsad plåt lämpar sig mer för vidare ytbehandling än varmvalsad plåt, och kan utgöra ytterskiktet i en konstruktion. I övrigt har plåten många användningsområden och finns att hitta på många platser i vardagen, till exempel i vitvaror och andra maskiner i hemmet. Plåten är lätt att arbeta i och fungerar och går att både förstärka och forma. Vi erbjuder en typ av kallvalsad plåt i flera storlekar, med kvalitet DC01 AM/SS 1142–32.

Varmförzinkad plåt

Varmförzinkning innebär att materialet härdats för att få en mer robust yta som bättre står emot korrosion och frätande på stålet. Detta är en billig plåt med högt produktionsvärde, och finns ofta i exempelvis bilar, men även i byggen. Varmförzinkad plåt lackeras ofta inom sitt användningsområde. Vi erbjuder varmförzinkad plåt i stålkvalitet Z275 DX51D i flera olika storlekar.

Ståldurk

Vi har ståldurk, även kallad durkplåt, i både rutat mönster och tårmönster, för olika funktioner och användningsområden. Båda finns att få i två tjocklekar och varierande dimensioner. Huvudsakligt användningsområde är som halkskydd och övrigt underlag, då det är effektiv mot ishalka.

Aluminiumdurk

Vår aluminiumdurk fungerar som halkskydd i och med sin räfflade yta, och passar bra för underlag inomhus eller utomhus. Den står emot saltvatten och har stålkvalitet AW-5754 i flera storlekar.

Rostfri Plåt

Rostfri Plåt Borstad EN 1.4301/7 Rostfri plåt har god svetsbarhet och lämplig vid enklare bearbetning så som bockning och klippning. Borstad rostfri plåt är en kallvalsad rostfri plåt med en efterbearbetad yta, förekommer normalt med godstjocklekar från 1,0 till 3,0mm, andra tjocklekar och format offereras efter förfrågan.

EN 1.4301/7 är ett austenitiskt rostfritt material och är den mest förekommande kvalitén av rostfrittstål med god svetsbarhet. Alla plåtar med borstad yta levereras med 1 sida skyddsplast som går bra att skär igenom med laser. Plåtens baksida levereras med kallvalsad yta 2B och är inte plastad.

Plåtprodukter