Stångstål

Stångstål är en produkt som används i allmän konstruktion och är mycket vanligt förekommande i olika typer av byggen, bland annat fackverk, och är av lite svagare än balkar. Vi erbjuder sex typer av produkter inom denna kategori, anpassade efter dina behov. Har du frågor om sortimentet hjälper vi dig gärna via telefon eller i butik. Varmvalsning är en vanlig behandling av stål som stärker materialet.

Plattstång och universalstång

Plattstång, även kallad universalstång, är en vanlig form av stångstål som utseendemässigt påminner om stora och framförallt långa plattor. Denna produkt har ett väldigt stort användningsområde och förekommer vanligen inom olika typer av konstruktion. Vi erbjuder varmvalsade och varmförzinkade platt- och universalstänger i flera olika storlekar. Den varmvalsade kan fås i stålkvalitet S235 eller S355, och den varmförzinkade i S235.

Vinkelstång

Vinkelstången har ett tvärsnitt som påminner om ett L, och kan vara både liksidig och oliksidig. Vi erbjuder vinkelstång i stålkvalitet S235JR. Varmvalsade finns i både liksidiga och oliksidiga storlekar, och varmförzinkade i liksidiga.

Rundstång

Rundstången är cirkelformad med ett runt tvärsnitt, och är fylld inuti till skillnad från till exempel stålrör. Vi erbjuder stålkvalitet S235JR på samtliga storlekar och på vissa längder även S355J2. Vi säljer även komprimerade axlar för rundstång.

Fyrkantstång

Fyrkantsstången är varmvalsad och har ett kvadratiskt tvärsnitt. För mer rektangulärt tvärsnitt, se platt- och universalstång. Finns att få som varmvalsad eller varmförzinkad, båda i kvalitet S235JR.

U-stång och T-stång

U-stången och T-stången har två olika utföranden och lite olika användningsområden. De har namn efter sina tvärsnitt, då U-stången liknar ett U och T-stången liknar ett upp och nedvänt T. Båda produkter finns som varmvalsade, U-stången med stålkvalitet S235JR och T-stången med stålkvalitet S275JR.

Stångstål