Gallerdurk & Sträckmetall

I vårt sortiment av gallerduk och sträckmetall erbjuder vi ett flertal produkter som håller hög kvalitet och som är mycket prisvärda. Den varmförzinkade gallerduken vi har i vårt utbud har bra hållbarhet och den obehandlade sträckmetallen kommer i originalformat, vilket innebär att du kan anpassa den som du vill med olika ytbehandlingar. Om du söker kompletterande material så gå till våra övriga produkter eller kontakta oss om du inte hittar det du söker.

Användningsområden

Du kanske inte alltid tänker på det men denna typ av material är mycket praktiskt och återfinns i en mängd produkter och på många platser. Gallerduken ger ett förbättrat fotfäste och används därför ofta till exempelvis ramper för rullstolar, ramper för bilar och båtar, i trappor, staket och på många offentliga platser. Eftersom gallerduken är varmförzinkad rostar den inte och den är även mycket motståndskraftig mot slitage.

Sträckmetallens vanligaste användningsområde kanske är stängsel och staket. Men den används även som materialet i grillgaller, filterhållare, högtalare, på balkonger och inom byggnadssektorn för olika konstruktioner.

Tillverkning som gynnar miljön

När gallerduken tillverkas stansas och sträcks den ut. Av en enda plåt på en kvadratmeter kan det bli upp till tjugo kvadratmeter beroende på masköppningarnas storlek. Expansion av ytan kan ske ett par tre gånger dess ursprungliga storlek. Metoden sparar material då inget går till spillo utan återvinns. Ibland kan hela 70 % återgå tillåtervinning, beroende på de hålrum som stansas ut.
Sträckmetall är ännu bättre för miljön eftersom mindre energi går åt för återvinning. Grundmaterialet kan komma från rullar eller formatplåt. Specialmaskinerna skär och sträcker materialet varvid det bildas hålrum av romber som följd. Man slipper helt skarvar, här finns inga sammanbindande knutar och vävda metalltrådar förekommer inte. Processen ger vridna kanter som stärker materialets hållfasthet och hindrar böjning, vilket ger mer styrka än ett obearbetat plåtstycke.

Gallerdurk Varmförzinkad

Tjocklek Format Vikt/st
25 x 3 mm 1000 x 1000 23
3000 x 1000 78
6000 x 1000 156
30 x 3 mm 1000 x 1000 27
3000 x 1000 90
6000 x 1000 180

Sträckmetall Obehandlad

Maska Godstjocklek Format Vikt
42 x 18 mm 4 x 3 mm 2000 x 1200 25.7